مبانی نظری درباره صادرات
مبانی نظری درباره صادرات
۱-۲-۲- نظریات اقتصادی در رابطه با تجارت
۱-۱-۲-۲- نظریه سوداگران (مرکانتلیسم)
نظریه دیدگاه سوداگران که از قرن شانزدهم تا اواسط قرن هیجدهم در برخی از کشورهای اروپایی رواج داشت مبتنی بر این بود که مهمترین راه برای اینکه کشوری ثروتمند این است که صادراتاش بیش از وارداتاش باشد. در نتیجه کشوری که طلای بیشتری انباشت نماید ثروتمند و در نتیجه قدرتمندتر خواهد بود. ولی از آنجا که امکان نداشت در یک زمان همه کشورها دارای مازاد صادراتی باشندو نیز از جایی که مقدار طلای موجود در هر زمان تقریباً ثابت بود لذا یک کشور خاصی در صورتی میتوانست منتفع گردد که کشور یا کشورهای دیگر متضرر شوند. در واقع تجارت در نظریه مرکانتلیسم تنها یک جاده یک طرفه است که در آن صادرات تشویق و واردات محدود میگردد.
۲-۱-۲-۲- نظریه کلاسیک
الف- مزیت مطلق آدام اسمیت
آدام اسمیت در سال ۱۷۷۶ در کتاب ثروت ملل با طرح تئوری مزیت مطلق یک عکسالعمل تاریخی به نظریه سوداگران نشان داد. به نظر اسمیت کشورها میتوانستند بدون آنکه هزینه ای را به کشورهای طرف تجارت خود وارد نمایند با استفاده از تجارت مزیتدار متقابل، رفاه خود را افزایش دهند. به این ترتیب که هر کشوری در تولید کالایی از مزیت مطلق نسبت به کشور دیگر برخوردار است و این همان کالایی است که کشور در آن، مثلاً به دلیل تفاوت تکنولوژی از بهرهوری بالاتری برخوردار است. بنابراین، کشور میتواند با تخصص پیدا کردن در تولید آن کالا، مازاد مصرف خود را از کالا صادر نماید و در مقابل کالایی را وارد کند که در آن بیفایدگی مطلق یا کارآیی کمتری دارد. که از این طریق اولاً تولید جهانی افزایش یافته و ثانیا هر دو کشور منتفع میگردند.
ب- تئوری مزیت نسبی ریکاردو
تئوری مزیت مطلق به دنبال اثبات این تفکر بود که امکان آن هست که کشورها با هم تجارت کنند بدون اینکه هزینهای بر یکدیگر تحمیل
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.