مبانی نظری و پیشینه عکس العمل بازار سهام نسبت به اعلامیه¬های سود نقدی
مبانی نظری و پیشینه عکس العمل بازار سهام نسبت به اعلامیه¬های سود نقدی
مقّدمه
سیاستگذاران دریافتند که بازار سرمایه بازار مهمّی در سیاست پولی است که می تواند برای تأثیر گزاری در فعّالیت اقتصاد واقعی استفاده شود. قیمتهای سرمایه روی اقتصاد واقعی از طریق تعدادی از کانالها تأثیر میگذارد. نوسانان در قسمتهای سرمایه هزینه اصلی کارخانه و ظرفیتشان برای افزاش کانون و سرمایه جدید را تحت تأثیر قرار میدهد (باسیستا و کورو[۱]، ۲۰۰۸).
تأثیر اعلان سود سهام روی ارزش شرکت، یک معمّا باقی مانده است. براساس گفته میلر و مودیلیانی[۲] (۱۹۶۱) ارزش شرکت توسط سیاست سود سهام شرکت، تحت تأثیر قرار نمیگیرد. آنها بحث کردند که سرمایه گذاران میتوانند هرگونه تأثیر سیاست سود سهام رابدون تغییر دادن ارزش شرکت، خنثی کنند. اگرچه برعکس فرضیه تئوریشان، مطالعات تجربی تأثیر سود سهام روی ارزش سهام نشان میدهد که واکنشهای قیمت مهّمی در روز آگهی اتفّاق میافتد. پیشنهادات زیادی برای توضیح ماهیت واکنش قیمت سهام به آگهی سود سهام ارائه شده که ازمیان آنها فرضیه علامت دهی، غالب است. این فرضیه پیشنهاد میکند که سود سهامها توسط شرکت برای کاهش تقارن اطلاعات بین مدیران و سرمایه گذاران درباره درآمد آینده، استفاده میشود (کمپل و اوچا[۳]، ۲۰۱۱).
براساس تحقیق فاما[۴] و همکاران (۱۹۶۹) درباره واکنش بازار سهام به اعلامیه تقسیم سود در آمریکا، برای بازارهای مؤثّر از لحاظ قیمت سهام، میبایست به طور کامل تمام اطلاعات در دسترس تقسیم سهام درروز آگهی، منعکس شود. این یعنی این که از قیمتهای سهام انتظار می رود که سریعاً با اطلاعات تقسیم سود تنظیم شوند و هیچ گونه انباشته شدن قیمتی قبل و بعد از آگهی نشان داده نشود. با آزمایش کردن فرضیههای آنها روی داده های قیمت سهام ماهانه از بازار آمریکا با استفاده
[۱]– Basistha, Alexander Kurov
[۲] . Miller & Modigliani
Campbell, Chijioke Ohuocha [۳]-
[۴] . fama
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.